Prva dadilja za pse u Hrvatskoj ima novi hit, igračku za fizičko i mentalno zdravlje kućnih ljubimaca

- Posebno je važan za štenad i mačiće koji mijenjaju zube, ali i koji imaju puno energije i potreban im je fokus - kaže Saša Španović.

Ako vaš kućni ljubimac slučajno ima problem gutanja hrane bez žvakanja ili pak brzo gubi interes za igračkama, mlada zagrebačka tvrtka predstavila je idealno rješenje za takve i slične probleme.

“Njuškawac” je naziv za ručno izgrađeni proizvod koji čuva fizičko i mentalno zdravlje pasa i mačaka. Novi je to hit u ponudi prve hrvatske šetačice i čuvalice kućnih ljubimaca, Saše Španović koja je prije pet godina pokrenula prvu tvrtku za šetanje i čuvanje kućnih ljubimaca “Pets Only”.

Ova mlada poduzetnica Saša Španović “Njuškawac” je napravila kao službenu igračku za svoje klijente, brojne pse koji joj dolaze na čuvanje ili šetanje, ali i mačke koje hrani diljem Zagreba, no vrlo brzo su joj se s narudžbama javili i drugi vlasnici kućnih ljubimaca.

– Većina pasa i mačaka koji borave u našim domovima život provode odmarajući se, ležeći i spavajući. Iako se preporuča održavanje rutine u njihovom odgoju, ipak su im neophodne fizičke i mentalne aktivnosti. Uz kvalitetnu ishranu i kretanje primjereno ljubimcu, potrebno mu je osigurati zabavu, radost i aktivnosti za potpuno fizičko i psihičko zdravlje.

“Njuškawac” je za to idealan i reakcije svih vlasnika, ali i njihovih ljubimaca su dosad sjajne – priča nam Saša Španović koja preporuča svakodnevnu uporabu igračke.

– Posebno je važan za štenad i mačiće koji mijenjaju zube, ali i koji imaju puno energije i potreban im je fokus – kaže Španović.

Cijena ove igračke iznosi 150 kuna, može se naručiti na web stranici Pets Only, a svaku Saša ručno izrađuje u bojama koje dogovori sa klijentima.

– Iznenadio nas je interes vlasnika, gotovo na svakog kupca dobimo najmanje jednog novog i vjerujem – dodaje.

Unatoč ovom hitu, Saša je i dalje fokusirana na svoj primarni posao, a to je čuvanje i šetanje psa. Svakodnevno ima preko 50 ljubimaca na čuvanju ili šetanju, a u vrijeme koronakrize i lockdowna posebna ponuda koju je istakla su – pseći rođendani.

– Kad zbog epidemioloških razloga ne možemo slaviti naše rođendane, onda psi slave svoje. Srećom, pa za njih nema potrebe za držanje socijalne distance ili dozvoljen broj peseka u prostoriji pa se onda svi oni okupe, dobiju pseću tortu i prigodne poklone, kao i međusobno druženje – kroz smijeh će Saša koja kaže da su njene usluge bili traženije nego ikad obzirom da su mnogi bili u samoizolacijama.