PROSTORNO UREĐENJE GRADA I PROVEDBA NATJEČAJA

U razdoblju od 2006. godine do 2017. godine proveden je 241 natječaj na području arhitekture i urbanizma u Gradu Zagrebu, dok ih je sveukupno u cijeloj Republici Hrvatskoj provedeno njih 366

Na održanoj konferenciji za novinare predstavljena je baza podataka o natječajima na području Grada Zagreba, vezana uz njegovo prostorno uređenje.

– Sam podatak da se u Gradu Zagrebu raspiše dvije trećine natječaja od ukupnih natječaja u Republici Hrvatskoj, a zauzimamo samo 1,13% površine Republike Hrvatske, govori o ozbiljnost našeg posla – naglasio je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

Naime, u razdoblju od 2006. godine do 2017. godine proveden je 241 natječaj na području arhitekture i urbanizma u Gradu Zagrebu, dok ih je sveukupno u cijeloj Republici Hrvatskoj provedeno njih 366.

 

 

 

 

– Cilj je svakako ujednačavanje standarda na cijelom području Grada Zagreba jer držimo da naš grad treba njegovati izvrsnost u svim dijelovima, a ne samo njegovom središtu – istaknula je pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Sanja Jerković.

Koliko Grad zaista brine o prostornom uređenju, govori i podatak da ga godišnje posjeti preko milijun turista, i taj broj iz godine u godinu konstantno raste.