U promet pušteno križanje Bukovačka – Petrova – Prilesje

Iz sadašnjeg kružnog toka ne može se izići desno prema Bukovačkoj sjever i dalje prema Rebru dok Prilesje postaje jednosmjerna ulica od kružnog toka do ogranka Bukovačka

Napokon je završena rekonstrukcija rotora koji spaja Bukovačku, Petrovu i ulicu Prilesje u Maksimiru. Rekonstrukcijom i novom prometnom regulacijom pokušat će se smanjiti gužve na glavnom putu do bolnice Rebro.

– Radovi su se izvodili u etapama. Prva faza je pretpostavljala izvedbu spojne ceste od Prilesje do Bukovačke ulice na potezu od 200 metara s polaganjem javnog kanala i javne rasvjete. U drugoj fazi izvodila se rekonstrukcija postojećeg roto križanja te su izvedeni dodatni zeleni otoci i provozna traka za vozila hitne medicinske pomoći i javnog gradskog prometa dok je treća faza predstavljala uređenje Prilesja i Bukovačke na dijelu od Badalićeve do novoizgrađene spojne ceste u punom profilu – rekao je pomoćnik pročelnika Sektora za ceste Krunoslav Tepeš.

Ova rekonstrukcija trebala bi pomoći stanovnicima Maksimira posebno u vrijeme velikih gužvi na cestama, ali i svima onima koji dolaze u KBC Zagreb.

– Kada gledamo područja Bukovca, Remeta, Kozjaka, uistinu je velika izgrađenost novih stambenih objekata, što je uzrokovalo veliku prometnu gužvu na ovom čvorištu, a najveće gužve su se stvarala upravo zbog automobila koji su išli prema KBC-u – objasnio je predsjednik vijeća Gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić.

Gužve bi se tako u ovom, ali i ostalim dijelovima grada trebale smanjiti jer, prema riječima prvog čovjeka Grada, većina radova u Zagrebu bit će gotova do početka školske godine.

– Ovo sad ide kraju, svaki dan stižemo nove rokove i do 3. rujna sve će biti gotovo. Svaku večer i jutro sve ćemo više otvarati nego zatvarati ulice, a onda selimo na rubni dio grada – zaključio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.