Atletska elita stigla u Zagreb na 67. Hanžekovićev memorijal

Prvi dio 67. Hanžekovićevog memorijala održat će se kod zagrebačkih fontana, a drugi na Mladosti

Sve je spremno za početak najvećeg atletskog natjecanja na teritoriju Republike Hrvatske. U sklopu Hanžekovićevog memorijala, već treću godinu za redom, održat će se Memorijal Ivana Ivančića gdje će bacači kugle označiti službeni početak sportskog spektakla. Kod zagrebačkih fontana kuglu će bacati i Stipe Žunić, koji se s nedavnog Svjetskog atletskog prvenstva u Londonu vratio s broncom oko vrata.

– Teško mi je prognozirati svoj rezultat. Bacanje kugle je jako osjetljiva disciplina u atletici. Svaki milimetar, svaka sekunda i dobar dan može biti od velikog utjecaja. Na ovom natjecanju nekoliko nas je u formi da može baciti 22 metra, a ja se nadam da će moj rezultat ipak biti malo bolji od 22 metra – najavio je atletičar Stipe Žunić.

Osim našeg Stipe Žunića, kuglu će sada već tradicionalno u Zagrebu bacati i aktualni svjetski prvak Novozelanđanin Tom Walsh.

– Ovo je sjajno natjecanje. Publika je izvanredna i u potpunosti se saživi s natjecanjem. Volim bacati kuglu u Zagrebu i velika je vjerojatnost da će netko kuglu baciti i više od 22 metra – dodao je Tom Walsh.

Nakon prvog dana, natjecanje se seli na Mladost gdje ćemo imati priliku gledati neka od najpoznatijih atletskih imena poput Asafe Powella, Sergeja Šubenkova, te naravno najveću hrvatsku atletičarku Sandru Perković.

– Svi znate da je moj raspored bio gust, vratila sam se iz Londona gdje sam osvojila zlato i ispunila svoju sezonu. Ali sezona nije na kraju, tu je Hanžek i finale Dijamantne lige u Bruxellesu. Sutra ću dati sve od sebe. Nadam se dobroj atmosferi, a ja se osjećam odlično i svašta je moguće – ispričala je bacačica diska Sandra Perković.

Sve od sebe obećala je dati i Sara Kolak.

– Drago mi je da nakon tri godine konačno mogu nastupiti na Hanžeku. Prošle godine sam imala male probleme s ramenom. Jednostavno jedva čekam da doživim tu atmosferu i pravo značenje Hanžeka – rekla je Sara Kolak.

Podršku svim natjecateljima, posebice domaćim snagama, pružit će i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

– Hvala svim sportašima što su došli u Zagreb i što podupiru ovo natjecanje. Da nema naše Sare i Sandre puno bi teže ova zvučna imena svjetske atletike bila s nama – ponosno je istaknuo Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Svim natjecateljima i mi želimo puno uspjeha, ali poput našeg gradonačelnika, najviše sreće želimo hrvatskih atletičarima.