Produženi vikend donosi gužve na cestama

Lučko

Autor: Margarita Weisz 4/28/2014 15:37

Praznik rada će na prometnice izmamiti velik broj građana te se pojačan promet očekuje već u srijedu prijepodne u gradskim središtima, poslijepodne na glavnim cestovnim pravcima – osobito na A1 i A6 Rijeka – Zagreb u smjeru mora, na autocesti A3 Bregana – Lipovac te na državnim cestama D1 Lička magistrala i D8 Jadranska magistrala. Tijekom popodneva gužve se očekuju i u trajektnim pristaništima i lukama, osobito u Istri.

Pojačani promet očekuje se i na granici sa Slovenijom jer je ondje praznik u četvrtak i petak, a tijekom prvog svibnja gužve se očekuju i na granični prijelazima s Bosnom i Hercegovinom.

Većina će se s produženog vikenda vraćati u nedjelju poslijepodne tako da u Hrvatskom autoklubu pojačani promet ponovo očekuju na autocestama u smjeru unutrašnjosti te graničnog prijelaza Bregana.

Zabrana za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će u srijedu, 30. travnja od 15 do 23 sata, te u četvrtak 1. svibnja od 14 do 23 sata na svim važnijim državnim cestama.

Telefon 1987 za pozive za pomoć na cesti iz Hrvatske +385/1/1987 iz inozemstva, a 072/777-777 za prometne informacije, koje možete pronaći i na web stranici www.hak.hr te na Facebook stranici.