Pripreme za školu: Zagrebačke učenike na klupama će dočekati udžbenici i maske

Dio škola radit će u dvije smjene, a nastavni sat trajat će 40 minuta.

Foto: Jabuka TV

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je upute za dječje vrtiće, osnovne i srednje škole. Nastava počinje 7. rujna, a pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić, otkrio je kako teku pripreme za nastavu.

“Primili smo upute Ministarstva, pripremamo se za izvršenje istih. Grad će učenicima i zaposlenicima za koje upute to predviđaju nabaviti maske, čekat će ih s udžbenicima na klupama 7. rujna. Naše škole će ispuniti prostorne uvjete, jedan dio će raditi u dvije smjene. Tu ćemo ići sa smanjenjem nastavnog sata s 45 na 40 minuta kako bismo dobili 60 minuta između dva turnusa za nužnu dezinfekciju učionica”, pojasnio je Lovrić.

Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Foto: Jabuka TV

“Maske su preporučljive za sve učenike od 5. razreda do konca srednje škole pa je najlogičnije da ih kupimo svima bez obzira na to hoće li razmak biti dva metra”, dodaje Lovrić.

Gradski ministar obrazovanja gostovao je na N1 te pojasnio proceduru ako se netko od djece ili djelatnika u školama i vrtićima zarazi.

“Kad dođe do indicija ili potvrde zaraze, tada nastupa Zavod za javno zdravstvo i oni određuju točnu proceduru. Imamo i jedan veliki problem u zagrebačkim školama, imamo nedostatak tehničkog osoblja, mislim tu na čistačice i domare. Ako imamo jednog domara koji danas ima izuzetno bitnu ulogu u školi i on se zarazi, ne znam tko će obavljati njegovu ulogu. Evo apel Ministarstvu obrazovanja, da žurno dopusti zapošljavanje tehničkog osoblja u školama, to je negdje oko 260 ljudi”, rekao je Lovrić.