Princeza Sraka i princ Fašnik najavili preuzimanje vlasti u Zagrebu

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 1/27/2016 11:03

Ludilo povodom ovogodišnjeg 190. Samoborskog fašnika samo što nije počelo. Ove godine ta tradicionalna zabavna manifestacija u Samoboru održat će se od 29. siječnja do 9. veljače, a povodom toga u Zagreb su stigli poznati fašnički likovi princeza Sraka, princ Fašnik, Sudac i Dječji fašnik koji su najavili kako će uskoro možda preuzeti vlast i u metropoli.

– Naša diplomacija intenzivno radi na tome. Svi su nam putevi otvoreni i tu neće biti nikakvih problema. Mi smo jedna miroljubiva nacija, novca imamo, otvoreni smo za sva pitanja i suradnju – izjavila je Đurđica Pleše Vujica pod maskom princeze Srake.

A vlast u Samoboru ovi fašnički likovi već su osvojili.

– Kod nas je glasanje već završeno. Sve smo prebrojali i sve štima. Mi smo na vlasti. Nemamo mi problema kao ovi u Zagrebu – zajedljiv je bio Darko Kupres, koji utjelovljuje lik princa Fašnika.

Koordinator 190. samoborskog fašnika Marijan Dumić najavio je bogat ovogodišnji program koji će se održati na Trgu fašničkih velikana u Samoboru. Od poznatih izvođača tako će posjetitelji ove godine moći uživati u Joletu, Crvenoj Jabuci, Barunima, Dječacima, Miroslavu Škori i mnogim drugima, a najavljuju i gosta iznenađenja.

– Prva tri dana fašnika imamo razne programe od jutra do navečer, a drugi vikend fašnika će ujutro nastupati djeca, a poslijepodne Tabori mjesnih odbora – objasnio je Dumić.

Veseli fašnički likovi pozivaju vas da i ove godine posjetite Samobor i uživate u vrhunskoj zabavi pod maskama, a za sve posjetitelje i ove godine osiguran je besplatan parking.