Prevencija karijesa u dječjim vrtićima

Autor:: Tanja Molvarec 3/22/2010 21:24

Karijes je danas još uvijek najraširenija bolest zubi u djece bez obzira na dobro poznavanje prirode nastanka ove bolesti kao i mogućnosti učinkovite prevencije. O toj temi ali o provedbi mjera u zaštiti zdravlja zubi govorit će se na okruglom stolu ´Zdravstveno-higijenske mjere i aspekti rada na prevenciji karijesa u dječjim vrtićima` koji će se održati 23. ožujka u 9.30 u vrtiću ´Ciciban` u Velikoj Gorici.

Činjenica je da kvaliteta života djeteta primarno ovisi o kvaliteti skrbi odraslih za njih Stoga se očekuje od roditelja ali i odgajatelja da budu dobar model u poduzimaju mjera koje su od najboljeg interesa i na dobrobit djece.

To je moguće postići sustavnom provedbom mjera u zaštiti zdravlja zubi i uz dobro informiranje i educiranje djece i odraslih ovom okruglom stolu osim pedijatara, liječnika epidemiologa prisustvovati i profesori stomatološkog fakulteta iz Zagreba i Rijeke.

Tijekom posljednjih godina broj djece oboljele od karijesa u mnogim zemljama znatno se smanjio pa je ovo jedan od načina da se to stanje djece popravi.