Premijera predstave ‘BEZDAN’

Koreografiju potpisuju Ana Maria Bogdanović i Tatjana Rupcich, a izvođači u predstavi su Maro Martinović, Ana Maria Bogdanović, Lara Frgačić, Nika Sarajlija i Anja Krušelj

Press materijal

“Bezdan”, autorski projekt Ana-Marie Bogdanović, Tatjane Rupcich i Mara Martinovića, premijerno će biti izveden 01. prosinca 2018. s početkom u 20h u Centru mladih Ribnjak, a reprizna izvedba biti će 02. prosinca 2018. u 20h.

Ovaj zanimljiv dramsko – plesni projekt ostvaren je prema autobiografskim elementima i književnom stvaralaštvu Ulderika Donadinija jednog od prvih predstavnika hrvatskog ekspresionizma u peru.

Press materijal
Press materijal

– Izvođači imitacijom pokreta poprimaju oblike skulptura i prenose ih osjetom i simbolikom iz zaleđene strukture slike dinamiziranim nabrajanjem asocijacija u glazbi, riječi i kretnji u živo stanje, stapajući prostor, vrijeme, izvođače, scenografsku kostimografiju i gledatelje u jedno vrijeme, misao, cjelinu doživljaja. Oblici skulptura u funkciji su s psihološkim stanjima suvremenog čovjeka koji traži identitet i razloge svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, otkriva težnju za istinskim vrijednostima, za mjestom mira i svetosti. Kroz jednostavan, prirodan i iskren vidni osjetilni doživljaj, skulpture sve povezuju, pobuđuju, oslikavaju i izražavaju unutarnji i vanjski svijet, prenose simboliku bezdana – poručila je Tatjana Rupcich.

Press materijal

Autori projekta su Ana Maria Bogdanović, Tatjana Rupcich i Maro Martinović. Koreografiju potpisuju Ana Maria Bogdanović i Tatjana Rupcich. Izvođači u predstavi su Maro Martinović, Ana Maria Bogdanović, Lara Frgačić, Nika Sarajlija i Anja Krušelj. Kostimografkinja je Milena Jurmić, a za oblikovanje svjetla zaslužan je Marko Crnčević.

Projekt je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

 

Press materijal