Preko Vlaste Pavić vodit će se bitka za Holding

Vlasta Pavić iako slovi za Bandićevog pulena u Holdingu na predsjedničkim izborima podržala je kandidaturu Ive Josipovića

Autor:: Stjepan Marković 3/12/2010 18:21

Borba za Holdingovu Skupštinu se zahuktala i kako stvari stoje koplja će se lomiti preko produživanja mandata Vlaste Pavić. Naime, njoj u utorak 16. ožujka istječe stari mandat te se postavljalo pitanje tko će i kako raspravljati o njenom mandatu.

Predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović podnio je zahtjev za produžetkom njezinoga mandata Milanu Bandiću. S obzirom da je Bandić predsjednik predsjednik obje skupštine to pravno nije upitno. No problem nastaje kod donošenja odluke. Postojala je opasnost da jedna skupština donese odluku o produljenju mandata,a druga da se razriješi Vlasta Pavić čime bi došlo do situacije kada bi se moralo ići na sud.

-.-Pphoto: Renato Brandjolica/PIXSELL-.-Ivo Čović, predsjednik Uprave Holdinga i zagrebački gradonačelnik Milan BandićBandić je u četvrtak podržao produljenje mandata te je poštom Čovića obavijestio o svojoj odluci. Istu odluku donijela je u petak proširena Skupština u petak tako da se pravna bitka seli se na drugi teren. Naime Trgovački sud će sad morati odlučiti koja je odluka legalna.

Proširena Skupština će svoju odluku poslati Bandiću na potpisivanje. No očekuje se da će on odluku vratiti nepotpisanu te će to umjesto njega učiniti Miran Martinac, potpredsjednik proširene Skupštine. Takvu odluku poslat će se na Trgovački sud na registraciju koji će tada morati odlučiti je li ona legalna.

Ukoliko se situacija ovako razvije mogla bi se polako rasplesti situacija oko Holdingove skupštine. Naime, odluku one skupštine koju Trgovački sud u konačnici registrira smatrat će se legalnom.

Vlasta Pavić nije htjela komentirati produženje svog mandata kao niti činjenicu da ima podršku obje skupštine.

– Ne mogu komentirati odluke Skupštine. S nikim od njih nisam razgovarala o tome tako da ne mogu odgovoriti na pitanje koliko su zadovoljni mojim radom i zašto su me podržali – rekla nam je u telefonskom razgovoru Vlasta Pavić.

Također nije htjela komentirati činjenicu da ima najmanju plaću od svih članova Uprave Holdinga.