Predstavljene pojačane aktivnosti gradskih komunalnih službi: “Cijene usluga neće rasti!”

Od početka epidemije pa do sada, navode kako nijedna cijena usluge nije rasla, a niti se predviđa povećanje bilo koje cijene komunalne usluge.

FOTO: Ivan Novosel

U auli Gradske uprave danas su predstavljene pojačane aktivnosti gradskih komunalnih službi te letci Zagrebačkog holdinga o pravilnom odlaganju zaštitne opreme te radu reciklažnih dvorišta.

FOTO: Ivan Novosel

Kako stoji u njihovu priopćenju, Grad Zagreb čini sve kako bi se posljedice epidemije koronavirusa ublažile te kao pružatelj usluga nastoji da se situacija ne odrazi na sugrađane niti u smislu cijene niti u smislu kvaliteta usluga koje pruža. Od početka epidemije pa do sada, navode kako nijedna cijena usluge nije rasla, a niti se predviđa povećanje bilo koje cijene komunalne usluge.

FOTO: Ivan Novosel

Nove su aktivnosti predstavile zamjenica gradonačelnika Olivera Majić i predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

  • Od srijede 10. veljače započinje online prodaja karata za Skijalište Sljeme, a karte će biti moguće kupiti na web stranici https://sljeme.axess.shop.Pored online prodaje karata iste će se moći kupiti i na blagajnama Crvenog spusta i Bijele livade te novoj blagajni koja će biti postavljena na vrhu pored nove gornje stanice gondole.
  • Poboljšanje komunalne infrastrukture, prvenstveno javne rasvjete i povećani broj postavljenih koševa za prikupljanje otpada na svim javnim površinama te posebno na objektima sportsko-rekreacijskog sadržaja te na mjestima na kojima dolazi do spontanih, nenajavljenih okupljanja.
  • Sva reciklažna dvorišta, 10 fiksnih i  9 mobilnih, od ovog tjedna radit će i nedjeljom od 8:00 do 20:00 sati (od ponedjeljka do subote je radno vrijeme od 6:30 do 20:00).
FOTO: Ivan Novosel

Građani su ovaj mjesec uz jedinstvenu uplatnicu za usluge Zagrebačkog holdinga dobili obrasce za ugovaranje usluge odvoza glomaznog otpada. Ta se usluga ne naplaćuje dodatno te ju je moguće koristiti dva puta godišnje.

Zbog trenutne situacije s epidemijom koronavirusa, građani su, također, prije nekoliko mjeseci, uz uplatnicu dobili i upute za odlaganje zaštitne opreme.

Stopa odvojenog sakupljanja otpada za grad Zagreb za 2020. godinu je 29,88%, što je povećanje za 75% u odnosu na 2019. kada je ta stopa iznosila 17,1%.
 
LETAK – o pravilnom odlaganju zaštitne opreme

LETAK – o radu reciklažnih dvorišta