Predstavljena prva drive-in ljekarna

U zagrebačkom Retkovcu predstavljena je prva drive-in ljekarna.Gradska ljekarna Zagreb ovu je ljekarnu otvorila s ciljem bolje dostupnosti za slabije pokretne i starije građane te roditelje s djecom.

-Na inovativan način želimo našim sugrađanima pružiti ljekarničku uslugu. Krajem prosinca prošle godine uz pomoć Grada Zagreba napravljen je pristup vozilima tako da bi osobe s posebnim potrebama, odnosno majke s djecom mogle podignut svoj lijek ne izlazeći iz automobila, rekla je ravnateljica Gradske ljekarne Zagreb, Nada Jambrek.

Pristup vozilom omogućen je do same ljekarne. Potrebno je pozvoniti na zvonce i ljekarnik će, kroz za to prilagođen prozor, izdati lijekove pacijentu bez potrebe da se izlazi iz automobila. U planu je otvaranje drive-in ljekarni i na drugim lokacijama u Gradu Zagrebu.

-Ja vam mogu najaviti da ćemo mi do svibnja otvoriti drive-in ljekarne na zapadnom, južnom i sjevernom dijelu grada Zagreba.To ćemo napraviti za one koji su slabije pokretni,za starije ljude te majke s djecom. A i kada su atmosferske prilike loše da se ne mora izlaziti iz auta. Kazao nam je gradonačelnik Milan Bandić.

Uz prvu drive-in ljekarnu nalazi se i pametna klupa na kojoj građani mogu puniti mobitele, a tu su i drugi projekti Gradske ljekarne Zagreb poput klupe za dojenje u Podsusedu.