PREDSTAVLJEN SPOT OLIVEROVE PJESME ‘DVAPUT SAN UMRA’ U OBRADI TONČIJA HULJIĆA

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch je naglasio kako će suradnja Zagrebačke filharmonije i Tončija Huljića s Gradom Zagrebom stvoriti prepoznatljivi hrvatski proizvod

Predstavljen je spot kultne pjesme Olivera Dragojevića ‘Dvaput san umra’, a koji je u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić, obradio Tonči Huljić i band Madre Badessa.

– Nije tajna uspjeha da radite ono što volite već da volite ono što radite. To izreka vrijedi za Tončija Huljića i razlog je što je on toliko dugo uspješan – izjavio je gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik je također najavio Croatia Rhapsody, kulturni događaj na prostoru između Umjetničkog paviljona i Trga kralja Tomislava na kojem će u srpnju nastupati Tonči Huljić i Zagrebačka filharmonija.

– To će biti naš novi izvozni brand. Ponovit ćemo uspjeh 2Cellosa od prije par godina na Tomislavcu – poručio je Bandić.

Tonči Huljić je zagrebačkomu gradonačelniku zahvalio na podršci te je istaknuo kako je cilj današnje konferencije da najavi zajednički projekt započet prije pune dvije godine.

– Radi se o koncertima instrumentalne glazbe koji uključuju obradu nekoliko popularnih pjesama koje sam napisao, a koje se mogu adaptirati u klasična djela i izvoditi vani na otvorenome. Uspjeh pjesme ‘Dvaput san umra’ mi pokazuje jednu drugu civilizacijsku razinu Hrvatske, ali i regije te da još uvijek postoje ljudi koji žive na emocijama i da se za takve ljude vrijedi boriti i stvarati glazbu – zaključio je Huljić.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch je naglasio kako će suradnja Zagrebačke filharmonije i Tončija Huljića s Gradom Zagrebom stvoriti prepoznatljivi hrvatski proizvod.

– Veselim se projektu Croatia Rhapsody te sam siguran da će postići veliki uspjeh – naglasio je ravnatelj Boch.