Predstavljen novi stadion NK Sesvete

Autor: Matea Vitas, FOTO: Jabuka TV 10/22/2016 15:33

U Sesvetskoj dolini, u  vremenskom periodu od godine i pol, trebao bi biti izgrađen novi stadion nogometnog kluba Sesvete. Radi se o prvom stadionu, u novije vrijeme,  koji je koncipiran na način da počiva na postojećem glavnom terenu uz postojeće reflektore.

-Stadion bi trebao sadržavati 7000 sjedećih mjesta, u koja se ubrajaju i mjesta za press i vip ložu, te mjesta za invalidne osobe- objasnio nam je Davor Mateković, glavni projektant stadiona.

Novi stadion trebao bi biti oblika školjke sa nenatkrivenim sjevernim i južnim, te natkrivenim istočnim i zapadnim tribinama poput prave sportske arene. Sadržavat će i popratne sadržaje kao što su kafići, restorani, dućani sportske opreme, darovni dućani i slično.Radi se o sportskom objektu otvorenog tipa. To znači da tijekom godine neće biti zatvoren za javnost, već će služiti građanima za rekreaciju, razne priredbe i slične sportske mainfestacije.

-Projekt trebao bi koštati oko 60 milijuna kuna. Grad Zagreb će osigurati dvije trećine potrebnih sredstava, dok će jednu trećinu osigurati Sesvete i Hrvatski nogometni savez- istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Nogometni klub Sesvete prošao je svoje uspone i padove i uzdignuo se iz pepela poput feniksa. Nadamo se da će tako i novi stadion biti na ponos hrvatskom nogometu te da će postati jedan od prepoznatljivih simbola Zagreba.