Predsjednik Josipović na berbi grožđa u Jaski

Josipović je u četvrtak postao domaćin na Pantovčaku.

Autor: 9/3/2010 15:36

Jaskanske vinske svečanosti koje se organiziraju po 18 put, ove godine će se održavati od 9. do 12. rujna. Ovu manifestaciju će otvoriti predsjednik Ivo Josipović, koji je ujedno i njezin pokrovitelj, berbom grožđa u Rečkom gaju.

-.-Stjepan Marković-.-Gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović sa zamjenicima Stipetom Bučarom i Zvonimirom Novoselom na predstavljanju programa Jaskanskih vinskih večeriBerba će biti organizirana u sklopu događaja Diplomatska berba u kojoj će uz predsjednika sudjelovati strani veleposlanici koji su akreditirani u Hrvatskoj. Prilikom otvorenja Šime Strikoman napravit će milenijsku fotografiju na kojoj će se vinogradari i berači iz Rečkog gaja u narodnim nošnjama stati tako da oblikuju bilikum, tradicionalni jaskanski pehar za vino.

Natjecanje u pripremanju kotlovine

– Osnovni cilj ove priredbe je promocija vinarstva i vinogradarstva u našem kraju – kazao je Mihael Zmajlović, gradonačelnik Jastrebarskog.

Na Jaskanskim vinskim svečanostima moći će se probati vina i gastronomske specijalitete iz tog kraja. Svoje kulinarske sposobnosti mogu okušati i posjetitelji ako se u nedjelju prijave na natjecanje u spremanju kotlovine.

Na ovoj manifestaciji bit će organizirana obrtničko-turistička izložba Eko-Etno na kojoj će osim proizvođača ekoloških proizvoda i suvenira biti predstavljeni tradicionalni obrti jaskanskog kraja.

Također će se predstaviti i djevojke koje će se natjecati za titulu ovogodišnje vinske kraljice.