Prag Zagrepčanima hit destinacija za doček Nove

Za novogodišnji doček najtraženija je češka prijestolnica

Autor:: Elena Grassi 12/29/2009 8:22

Zagrepčani koji su Novu godinu odlučili dočekati van Hrvatske, većinom će je proslaviti u europskim metropolama od kojih prednjače Prag i Budimpešta, a slijede Pariz, London i nešto bliži Beč i Sarajevo.

Zagrebačke turističke agencije tako su potvrdile trend opadajuće potražnje za skupim putovanjima koje građani u vrijeme sveopće recesije ne mogu priuštiti, već su orijentirani na aranžmane koji neće preopteretiti kućni budžet. Radi se o autobusnim putovanjima do 2000 kuna, a takvih je najviše bukirala agencija Alga Travel Tours.-.-mojnet.com-.-Budimpeštu će također posjetiti velik broj Zagrepčana

– Prodanih aranžmana ima izuzetno puno, na tisuće. Najpopularniji su Prag, Bratislava, Budimpešta i London – kažu iz putničke agencije Alga.

No, većina agencija nije zadovoljna s brojem zainteresiranih u odnosu na prošlu godinu.

– Opća situacija u kojoj se nalazi cijela zemlja osjeti se i kod nas, ali i u drugim putničkim agencijama. Najpopularniji su skromni aranžmani – kažu u agenciji Petros, a slično govore i u Tina Toursu.

– Osjeti se lagani pad, najtraženija su povoljna putovanja koja variraju između 1 500 i 2000 kuna.

Dok je većina agencija zabilježila pad interesa za putovanja pa su zbog manjka prijavljenih građana neki aranžmani čak i otkazani, neke agencije su iznenađene interesom za bijeg u toplije krajeve. Tako je u putničkoj agenciji Kompas organizirano više tura za Tunis, Siciliju i Jordan, dok je agencija Azur bukirala blizu dvjestotinjak putnika za Egipat i Siciliju.