Poziv stanarima: Ove subote dođite na Dan Središća

Muzej suvremene umjetnosti

Autor: S.S. 9/24/2013 11:55

U subotu 28. rujna održava se drugi Dan Središća s početkom u 10 sati, a cjelodnevno događanje odvija se na platou Ulice Ivana Šibla do 17 sati. Program čini niz kulturno-umjetničkih, sportskih i obrazovnih sadržaja, a građanima će se sa svojim aktivnostima predstaviti gotovo svi korisnici prostora Mjesne samouprave Središće i gosti. Cilj obilježavanja Dana Središća je animirati građane i potaknuti ih da se i sami uključe u neku od aktivnosti, da se druže i žive sa svojim susjedima.

Atraktivnosti događanja pridonijet će cjelodnevna izložba na otvorenom ‘Umjetnici Središću’ u kojoj sudjeluju brojni akademski slikari i slikari amateri: Davor Jelisić, Dr. Tomo Savić, Goran Bulaš, Jurica Radoš, Ksenija Filipović, akademska slikarica, Marc Antonio Cinotti, akademski slikar, Mirta Sekulić, akademska slikarica, Nikola Čižmešija, Petar Parac  Dalmata, akademski slikar, Sanja Perković, Vladimir Viduška, Zdenko Mikša, a predstavit će se i Muzej automobila.

Za najmlađe organizirana je likovna radionica koju će voditi Ksenija Filipović, a u planu je i Književna radionica na otvorenom. U glazbenom dijelu programa nastupaju Pjevačko društvo Novi Zagreb, AKD Shkendija i Puhački sastav Stankovo, dok će se za zabavni dio programa pobrinuti VIS Veronika i Danijel.

Interaktivnu kazališnu predstavu za djecu i odrasle ‘Kako je Florijan tražio ljubav’ izvest će korisnici Radionice za Radne aktivnosti i psihosocijalnu rehabilitaciju Centra za rehabilitaciju ‘Zagreb’ i Crvenog križa Grada Zagreba pod umjetničkim vodstvom profesorica Dubravke Bradić Čulig, Ksenije Dvojković, Svjetlane Kopčinović i Renate Mandurić. U Središću će gostovati i dvije skupine učenika Centra za odgoj i obrazovanje ‘Slava Raškaj’ s folklornim i plesno-scenskim nastupom pod vodstvom profesorica Taide Patafte i Đurđice Šakić.

U sportskom dijelu programa građanima će se predstaviti program ‘Sport za sve’ i Do Sportski centar te Baseball klub; održat će se pojedinačni  šahovski turnir kao i finale turnira u belotu. Predviđen je i kutak za kućne ljubimce.

Svim posjetiteljima iz Središća Muzej suvremene umjetnosti omogućio je besplatan ulaz na izložbu Miroslava Šuteja uz dva besplatna stručna vodstva za veće grupe građana, a u obilježavanje Dana Središća uključili se i veći broj sponzora i donatora.