Povratak Kristana za izlazak iz krize Medveščaka

Autor:

Hrvoje Krstičević

10/19/2011 10:38

Hokejaši Medveščaka nedavno su ubilježili i šesti uzastopni poraz u EBEL ligi. Rezultatska situacija nije idealna, no čini se kako bi se kriza s vratarima napokon mogla razriješiti. Nakon ozljeda Ouzasa te neuspjele registracije mladog Mate Tomljenovića, čini se kako se na vrata napokon vraća Robert Kristan.

– Situacija s Kristanom je poprilično dobra. Izjavio je da je spreman i postoji velika vjerojatnost da će nastupiti u petak protiv Graza, što će nam donijeti dodatnu sigurnost koju možda u posljednje vrijeme i nismo imali. Što se tiče našeg drugog golmana Ouzasa, on je opet obnovio svoju ozljedu i njegov oporavak će potrajati malo duže – rekao je Markoantonio Belinić, sportski direktor KHL Medveščak.

Iako su Medvjedi upali u rezultatsku krizu, sportskog direktora Medveščaka ohrabruje trenutno stanje u momčadi. Koji su sljedeći ispiti za zagrebačke hokejaše?

– Od sljedećih utakmica, prva je na redu ona protiv Graza koji je isto solidna momčad. Naše igre pokazuju da smo se digli i u kondicijskom i u psihičkom smislu, tako da vjerujem da ćemo uskoro početi s dobrim igrama i ući u pozitivnu seriju – napomenuo je Belinić.

Za razliku od prošle sezone, čini se kako Medveščak, barem na papiru, ima jaču momčad. Slaže li se s takvom tvrdnjom i sportski direktor?

– Vjerujem da imamo jaču i bržu momčad u odnosu na prošlu sezonu. Mislim da s ovom ekipom možemo daleko dogurati, bez obzira na sadašnje stanje s ozljedama. Sezona je tek počela, ima još dosta utakmica i mislim da ćemo našoj publici dokazati da smo kvalitetna momčad – istaknuo je glavni operativac Medveščaka.

Zbog neuspjele registracije golmana Mate Tomljenovića, Medveščak je nedavno za zelenim stolom izgubio već dobivenu utakmicu protiv austrijskog KAC-a. Bi li EBEL liga donijela istu odluku da je kojim slučajem bila obratna?

– Ne mogu spekulirati s nekim stvarima, a isto tako ne želim nekoga optuživati i donositi preuranjene zaključke. Ipak, moram naglasiti da je, recimo, KAC imao slične probleme s registracijom igrača, da bi vjerojatno i odluka lige bila drugačija, odnosno povovljna za njih. Liga je nepredvidljiva, neke su odluke čudne i nepravedne, ali mi se sada moramo okrenuti budućnosti i utakmicama koje nas čekaju – bio je za kraj izravan Markoantonio Belinić.