Povorka građana od HNK do Cvjetnog trga poslala važnu poruku

U Hrvatskoj svake godine od raka dojke oboli 2500 žena.

Foto: Zagrebancija.com

Proteklog vikenda centar Zagreba uistinu je nalikovao kao da ga gledamo kroz ružičaste naočale. Naime, upravo tako, s mnoštvom ružičastih balona, smijehom i pozitivnom energijom, udruga Europa Donna Hrvatska obilježila je okrugli 20. Dan ružičaste vrpce. U čast jubilarne obljetnice i ove je godine, od Hrvatskog narodnog kazališta do Cvjetnog trga, prošetala ponosna povorka pobjednika, hrabrih boraca, ali i svih onih koji su dali svoju podršku borbi protiv raka dojke od koje svake godine samo u Hrvatskoj oboli 2500 žena.

Foto: Zagrebancija.com

Nekoliko stotina sudionika sudjelovalo je u ovoj ponosnoj povorci, među njima i brojna lica iz političkog i društvenog javnog života. Okupljenima pred HNK-a, obratilo se nekoliko političara koji su došli dati svoju potporu, poput ministra zdravstva Milana Kujundžića, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Drage Prgometa, zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba Olivere Majić i Vesne Ramljak, predsjednice udruge Europa Donna Hrvatska. Svojim dolaskom podršku su pružili i brojni poznati, poput Ive Radić, Mije Begović, Sanje Pilić, Uršule Tolj, Marijane Mikulić, Katarine Baban, Lane Gojak, Jurice Popovića i mnogi drugi.

U spomen na sve preminule od raka dojke okupljeni su, držeći u rukama simbolične ružičaste balone, krenuli Masarykovom ulicom te naposljetku došli na krajnje odredište, Cvjetni trg, gdje se hrabra povorka zaustavila, a puštanjem ružičastih balona odala počast svima koji su od opake bolesti izgubili život.