Povelja o prijateljstvu Svete Nedelje i Slatine

Autor: www.grad-svetanedelja.hr 9/3/2014 13:21

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine u povodu obilježavanja Dana Grada Slatine i 717. obljetnice spomena imena Slatine održana je 1. rujna 2014. godine. U Parku 136. Slatinske brigade položeni su vijenci na Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, a položili su ih izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, MUP-a, Hrvatskoga sabora, Virovitičko-podravske županije i gradova Szigetvara, Szentlorenca, Svete Nedelje, Virovitice, Orahovice, Našica i općina s područja Virovitičko-podravske županije.

Ispred Grada Svete Nedelje obilježavanju Dana Grada Slatine prisustvovao je gradonačelnik Drago Prahin u pratnji zamjenika gradonačelnika Damira Halužana, te pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada Biserke Delač.

Nakon polaganja vijenaca, u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine. Na Svečanoj sjednici prisutnima su se obratili predsjednik gradskog vijeća Robertino Repić, gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, saborski zastupnik i počasni građanin Grada Slatine Vladimir Šeks te mnogi drugi.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Drago Prahin istaknuvši kako je ovo velik dana za oba Grada s obzirom da će dugogodišnje prijateljstvo i suradnja od sada biti i službeni, odnosno kako će se ovo prijateljstvo ovjekovječiti i potpisom Povelje o prijateljstvu i suradnji između Grada Svete Nedelje i Grada Slatine.

Tako je u nastavku svečane sjednice kao izraz mogućnosti zajedničkog razvijanja i širenja prijateljskih odnosa dvaju gradova, te ostvarenja zajedničkih ciljeva na dobrobit svojih građana potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji dvaju gradova.