POTPISAN III. DODATAK KOLEKTIVNOM UGOVORU ZA ZAPOSLENE U USTANOVAMA KULTURE GRADA ZAGREBA

- Postigli smo kompromis oko povećanja osnovica mjesečne plaće, koje će rasti za 3,3% - istaknuo je glavni tajnik Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, Domagoj Rebić

U zgradi Gradske uprave potpisan je III. Dodatak Kolektivnom ugovoru za zaposlene u ustanovama kulture Grada Zagreba. U ime Grada, ugovor je potpisao gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, u ime Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske, Asja Grgić i ispred Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, Ivica Trubić.

– Hvala Vam svima i čestitke svima koji su sudjelovali – poručio je Bandić.

Nakon 6. mjeseci pregovora potpisan je ugovor za 1800 zaposlenika u ustanovama kulture Grada Zagreb.

– Jubilarne nagrade su smanjene na razinu neoporezivoga iznosa, ali ono što je najbitnije, je da smo postigli kompromis oko povećanja osnovica mjesečne plaće, koje će rasti za 3,3% – istaknuo je glavni tajnik Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, Domagoj Rebić.

 

 

 

 

Do sada je osnovica za izračun osnovne mjesečne plaće u bruto iznosu bila od 3.725,00 kuna.

– Prije svega, postoji dobra vjera pregovaranja i mi smo u dobroj vjeri završili ove pregovore. Svi moramo biti razumni s obzirom na naša teška ekonomska vremena. Moramo naći neke kompromise, neka razumijevanja, s obje strane – naglasila je pročelnica Gradskog ureda za kulturu, Ana Lederer.

III. dodatak Kolektivnom ugovoru primjenjuje se sve do kraja 2018. godine, te će se na novi morati potpisivati na godinu.