Pothodnik strave usred Trešnjevke

Autor: Tena Šnajder 8/17/2013 17:51

Pothodnik na kraju Ivanečke koji vodi ispod željezničke pruge stanovnicima ovog dijela Trešnjevke dobro je poznat kao zlokobno mjesto na kojem su počinjena već mnoga zlodjela. Stoga građani koji stanuju u okolici u pravilu radije zaobilaze pothodnik u širokom luku i prelaze preko pruge riskirajući da ih usmrti vlak. S obzirom na to da pothodnikom rijetko tko prođe, postao je mjesto “operiranja” svakakvih sumnjivih pojedinaca. Osobito je ženski dio ovdašnjeg stanovništva u strahu od pothodnika strave.

– Jedna je žena nedavno spasila djevojku koju je čovjek napao u 11 sati prije podne, već joj je skinuo donje rublje, htio ju je silovati. Žena je vidjela da se djevojka bori s tim čovjekom i pomogla joj – prisjetio se jedan od stanara Ivanečke. 

Pokoji stariji građani koji se teže i sporije kreću ipak koriste pothodnik, osobito nakon kobne nesreće koja se dogodila početkom ožujka kada je mladića starog svega 22 godine upravo na ovom mjestu pregazio vlak. Nedavno je jedna starija susjeda prolazeći pothodnikom ostala bez svoje mirovine.

– Moja je supruga išla je u dom zdravlja i zaskočio ju je čovjek na biciklu, tu u ovom pothodniku, te joj oteo torbicu. Nitko ga više nije vidio, ni njega, ni torbicu – dodao je još jedan od susjeda. 

Naime, četiri svjetiljke javne rasvjete koje bi trebale osvijetliti pothodnik nalaze se duboko u žbunju te je već u sumrak prolaz u potpunom mraku. Iako su iz nadležnog Gradskog ureda još u srpnju obećali kako će tražiti da Zrinjevac obavi uređenje zelenila radi veće preglednosti za pješake, nije učinjeno ništa. Dok čekaju, stanovnici ovog dijela Trešnjevke i dalje će, po svemu sudeći, između dva zla, pothodnika i pruge, nastojati izabrati ono manje.