Poskupjele ulaznice za bazene, odrasli radnim danom plaćaju duplo, djeca i umirovljenici tri puta više

Od sada će odrasli radnim danom morati izdvojiti 20 kuna, vikendom 25, a djeca, umirovljenici i osobe s invaliditetom 15, odnosno 20 kuna vikendom.

Foto: Zagrebancija.com

Svi koji će ovoga ljeta osvježenje od visokih temperatura pronaći na gradskim bazenima, morat će izdvojiti više novca. Naime, od 21. svibnja 2020., na snazi je novi cjenik Ustanove za upravljanje sportskim objektima za bazene prema kojima su cijene karata uvećane 40 do 66 posto.

Naime, odrasli su do sada morali izdvojiti 10 kuna radnim danom, a 15 vikendom, dok su djeca, umirovljenici i osobe s invaliditetom ulaznicu plaćali pet kuna.

Od sada će odrasli radnim danom morati izdvojiti 20 kuna, vikendom 25, a djeca, umirovljenici i osobe s invaliditetom 15, odnosno 20 kuna vikendom.

Cijena obiteljske ulaznice je 60 kuna, mjesečna za odrasle 260 kuna, a godišnja 2400 kuna. Djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom mjesečna karta stajat će 160 kuna, a godišnja 1100 kuna.

“Što ste se kupali za 10 kuna dnevno na gradskim bazenima, kupali ste se! Bandić drastično povećao cijene ulaznica za gradske bazene – 40 do 66 posto! Opijen pobjedom za novi mandat gradonačelnika u izbornoj noći 4. lipnja 2017. godine, Bandić je Zagrepčanima najavio pojeftinjenje “jedne usluge” za 50%. Dva dana poslije u velikoj medijskoj pompi uz veliki bazen ŠRC Šalata najavio je ispunjenje prvog postizbornog obećanja, pojeftinjenja ulaznica za sve gradske bazene od 7.6.2017. od 40 do 66 posto”, napisao je na Facebooku gradski zastupnik Renato Petek pa dodao:

“Već je poznat Bandićev stil da glamurozno najavljuje pojeftinjenje cijena raznih usluga, ZET-ovih karata ili Zagrebparkinga, kako sam kaže, isključivo na vlastitu inicijativu jer osjeća bilo građana. A poslije tamo neki pročelnici i ravnatelji donose odluke o poskupljenjima tih usluga tijekom noći, za što gradonačelnik, kao, često pojma nema. Zločesti su mu ti suradnici, ne osjećaju ovaj narod, grad, zemlju!”