Popularna ‘Krava Ružica’ 50. put na Maloj sceni

Redatelj Ivica Šimić uloge u predstavi 'Krava ružica' je dodijelio Neri Stipičević i Ani Majhenić

Autor: Maja Gujinović 1/8/2010 9:21

Pedeseta izvedba popularne predstave za djecu ‘Krava Ružica’ odigrati će se u kazalištu Mala scena, 9. siječnja u 17 sati u kazalištu. U predstavi koja govori o nasilju među vršnjacima te djecu uči toleranciji i suživotu igraju Nera Stipičević i Ana Majhenić u režiji Ivice Šimića a na tekst švicarskog autora Andri Beyelera koji je dobio europsku Nagradu Braća Grimm.

Predstavu ‘Krava Ružica’ obilježila je inovativna i društveno odgovorna međusektorska suradnja Male scene s udrugom SOS-Dječje selo Hrvatska u zajedničkom projektu ‘Krava Ružica – edukacija djece kroz kazališnu predstavu o međuvršnjačkom nasilju’, s ciljem senzibiliziranja javnosti o problemu nasilja među vršnjacima.

Na Maloj sceni ponovno i najizvođenija hrvatska predstava u svijetu – Padobranci

Isti dan, u 19 sati na rasporedu je međunarodni hit Male scene ‘Padobranci ili o umjetnosti padanja’, jedina hrvatska predstava koja je nastupila u prestižnoj Sydney Opera House, i 18 puta je rasprodala. Ovo je prva izvedba u Zagrebu nakon velike azijske i australske turneje, u kojoj će Kristina Bajza Marčinko i Tomislav Krstanović, uz puno pokreta, plesa i akrobacije najmlađima ispričati priču o ustajanju i padanju, o privlačenju i odbijanju, o životu samom.