Poplavljen Zagreb: Podvožnjak u Miramarskoj zatvoren je za promet

Na nekim je cestama promet ograničen, a regulira ga prometna policija.

Foto: Čitatelj

09:25 Za promet je zatvoren podvožnjak u Miramarskoj. U tijeku je čišćenje prometnice koja će nakon policijskog očevida biti puštena u promet.

Tijekom cijele su noći tehničke ekipe bile angažirane na odvodnji oborinskih voda te sanaciji posljedica grmljavinskog nevremena.

Na mreži javnog gradskog prijevoza stvorene su sve pretpostavke za sigurno prometovanje i nema poteškoća na linijama ZET-a.

23:21 Uspostavljen je tramvajski promet Ilicom u oba smjera!

Još uvijek je, zbog kvara tramvaja, u prekidu od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste. Na nekim je cestama promet ograničen, a regulira ga prometna policija. Zbog velike količine oborinskih voda, mogući su zastoji.

23:15 Internetom se širi fotografija iz poplavljenog Importanne centra.

Foto: Facebook / I to je Zagreb

22:49 Vatrogasci kažu da je u tijeku 70 intervencija, a zbog tisuća poziva građana sve linije 193 su zauzete.

22:40 Trenutno je prekinut tramvajski promet Ilicom, zatim od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste. Na nekim je cestama promet ograničen, a regulira ga prometna policija.

Najavljena promjena vremena kasno poslijepodne zahvatila je dijelove zemlje, a tijekom večeri i zagrebačko područje. Na snazi su upozorenja za opasne vremenske prilike, javlja DHMZ.

Na Miramarskoj cesti je automobil zapeo u podvožnjaku.

Miramarska

Objavljuje Zagrebancija.com u Petak, 24. srpnja 2020.

Britanski trg je pod vodom.

Britanski trg

Objavljuje Zagrebancija.com u Petak, 24. srpnja 2020.

Autobusne linije u dolasku na Autobusni kolodvor Zagreb kasne oko 30 minuta.

[OLUJNO NEVRIJEME]Najavljivano olujno nevrijeme praćeno jakom kišom stiglo je u Zagreb pa su dvije ekipe DVD Šestine sa šest vatrogasaca na intervencijama u centru grada. Uglavnom je riječ o ispumpavanjima domova i poslovnih prostora sugrađana.

Objavljuje DVD Šestine u Petak, 24. srpnja 2020.

Na terenu su tehničke ekipe, a iz Zagrebačkog holdinga preporučuju da izbjegavate vožnju, posebice podvožnjacima, do povlačenja vode s kolnika.

Oprezno vozite kroz Mlinove jer je na križanju Lovćenske, Svetojanske i ulice Mlinovi vidljivo veće oštećenje kolnika, javlja predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mlinovi Marko Erdeljac.

[OPREZ – ULICA MLINOVI]Gradske službe obaviještene, vjerujem da će brzo doći i riješiti problem no do tada – OPREZ ako vozite ulicom Mlinovi. Lokacija križanje Lovćenske, Svetojanske i Ulice Mlinovi.

Objavljuje Marko ErdeljacPetak, 24. srpnja 2020.

Gradski zastupnik Tomislav Stojak javlja da su stanovnicima Rudeša ponovno poplavljeni domovi. Doslovno plivaju u vodi koja im je ušla u dnevne sobe, kupaonice, garaže,…

#Rudeš večeras opet pliva, mnogi stanovi i kuće mojih susjeda opet su, po tko zna koji put posljednjih godina, pod vodom…

Objavljuje Tomislav StojakPetak, 24. srpnja 2020.

Za problem poplavljivanja domova na Rudešu uslijed svake obilnije kiše zna se već godinama, ali rješenje Vodoopskrbe i odvodnje se još uvijek čeka.