Položili vijence za branitelje-radnike ZET-a

Autor:: Elena Grassi 12/18/2009 19:33

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, 18. prosinca ispred glavne zgrade ZET-a obilježena je treća obljetnica postavljanja spomen ploče u čast palim i nestalim borcima Domovinskog rata iz Zagrebačkog električnog tramvaja. -.-Elena Grassi-.-

– Stojeći ispod hrvatske zastave i ispred spomen ploče palim i nestalim braniteljima radnicima ZET-a, prisjećamo se prijatelja i poznanika koji će trajno ostati s nama. Radnici ZET-a dali su golem doprinos u Domovinskom ratu. Osim što je njih više od tisuću sudjelovalo s puškom u ruci, naši vozači su na prve crte bojišnjice prevezli još tisuće i tisuće vojnika – rekao je u pozdravnom govoru Drago Keškić, predsjednik Udruge branitelja iz Domovinskog rata ZET.

– Mi branitelji ZET-a kao i svi hrvatski branitelji možemo biti uzdignuta čela i ponosni smo što pripadamo naraštaju koji je najviše doprinio stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske – dodao je.

Postavljanje spomen ploče inicirala je a provedena je uz potporu Uprave ZET-a. Uz članove Uprave i Udruge branitelja, obilježavanju obljetnice prisustvovali su članovi obitelji palih i nestalih branitelja, zatim Vesna Helfrih, predstavnica Poglavarstva Grada Zagreba i Odjela za branitelje, te zaposlenici i predstavnici sindikata zaposlenika ZET-a.