Položen kamen temeljac za još jedan vrtić u predgrađu Zagreba

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević položio je kamen temeljac za izgradnju Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec. To je još jedan projekt izgradnje novih vrtića u gradu u mandatu gradonačelnika Tomaševića koji su iz grada ranije najavljivali. Novi dječji vrtić je predviđen kao centralni vrtić u kojem će se smjestiti 265 djece u 14 vrtićkih skupina.

Najveća potražnja za upisom u dječji vrtić od cjelokupnog gradskog prostora upravo je u Sesvetama.

Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec je najveći novi vrtić koji će se izgraditi u ovom mandatu, ranije je najavila zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec. Planirani rok za izvršenje radova je 9 mjeseci što znači da bi prva djeca u vrtić mogla krenuti u proljeće slijedeće godine.

“Jedna revolucija u izgradnji vrtića u gradu Zagrebu. Nikada se u povijesti grada nije gradilo toliko vrtića koliko se gradi sada, a ta brojka će se još povećati. Vrijednost radova i opremanja ovog vrtića je 7,7 milijuna eura. Ide izgradnja i u drugim četvrtima,”, poručio je gradonačelnik Tomašević.

“Znamo da će upisi ove godine biti kritični. Donijet ćemo jedinstvene kriterije za upis djece u vrtiće”, poručila je zamjenica Dolenec.