Politika Grada ipak je razvoj gradskog prijevoza

Autor:: Vanja Vučković 2/24/2011 16:08

Nema više parkiranja džabe! Nema vraćanja na staro. Dok sam ja gradonačelnik uvest ćemo reda, koliko koštalo da koštalo. A mene će koštati najviše – oštro se izjasnio Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare sazvanoj kako bi se riješili problemi prometa u mirovanju.

Bandić je podsjetio kako je od ove godine godišnja parkirališna karta za prvu i drugu zonu niža za 50 kuna. Niže od te cijene, tvrdi, naprosto ne može ići, pa čak ni kada su u pitanju zaposlenici koji nemaju gdje parkirati a nemaju mogućnost kupnje godišnje karte.

Na kraju, politika ovoga grada ipak je razvoj gradskog prijevoza, kojim prednjačimo u Europi, nastavio je Bandić. – Ja se kao gradonačelnik moram  brinuti i za onih 320 tisuća koji se ne voze automobilima. Za njih su tu povlastice od svibnja, besplatan prijevoz za umirovljenike, đake i studente i to u najnovijim niskopodnim tramvajima i autobusima.

Problem koji ipak smatra posebno vrijednim pažnje su parkirni problemi invalida. – Liberalizacija i niski kriteriji prilikom izdavanja znakova pristupačnosti u resornom ministarstvu doveli su do kaosa i anarhije – istaknuo gradonačelnik. Dodao je i da je zbog tog razloga broj od 3200 znakova pristupačnosti, koji su izdani 2008. danas dosegao 10 000.

Problem s izdanim znakovima pristupačnosti jest taj što se papirnati znakovi mogu krivotvoriti upozorili su iz Gradskog Ureda za promet te kao jedno od mogućih rješenje predložili kodirane magnetske kartice kojima bi se izbeglo lažiranje.