Policiji lažno prijavio postavljanje eksplozivne naprave ispred trgovačkog centra, pa unutar 12 sati pronađen

58-godišnjak je 14. travnja u večernjim satima mobitelom nazvao 192 te naveo da je na parkiralištu ispred trgovačkog centra na Črnomercu postavljena eksplozivna naprava.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Lažna uzbuna“ – stoji u priopćenju PUZ-a.

Naime, kako navode, sumnja se da je 14. travnja u večernjim satima, oko 18.30, mobitelom nazvao telefonski broj policije 192 te tom prilikom naveo da je na parkiralištu ispred trgovačkog centra na Črnomercu postavljena eksplozivna naprava nakon čega je prekinuo telefonski poziv.

Na taj je način na hitno djelovanje primorao policijske službenike Policijske uprave zagrebačke iz više ustrojstvenih jedinica da poduzmu niz mjera i radnji s ciljem utvrđivanja istinitosti dojave. Provedenim aktivnostima utvrđeno je da je dojava bila lažna, a sljedećeg dana u ranojutarnjima satima osumnjičeni je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu – poručili su.