Policija poziva na dodatan oprez u prometu za vrijeme blagdana

Povodom nadolazećih blagdana, u cijeloj Republici Hrvatskoj, pa tako i na području Policijske uprave zagrebačke, provodila se akcija nadzora vožnje, na mjestima pogodnima za zaustavljanje vozača

S ciljem podizanja razine stanja sigurnosti cestovnog prometa, kao upozorenja građanima na opasnosti koje vrebaju u prometu, organizirana je preventivna akcija zagrebačke policije.

– Akcija se provodila na 60-ak lokacija i usmjerili smo je na one najteže prometne prekršaje, koji dovode do najtežih prometnih nesreća kao što su brzina, alkohol, korištenje sigurnosnog pojasa, nekorištenje mobitela za vrijeme vožnje. Uz policijske službenike, koji vrše nadzor vozila i vozača, akciju su podržale osobe iz javnog života, koje su vozačima koji poštuju prometne propise, dijelile prigodne nagrade – objasnio je Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a.

Jedan od njih je i nogometna legenda Miroslav Blažević, koji smatra kako ovakve akcije policije imaju pedagoški stav, a potvrdio je kako i sam spada u savjesne vozače.

– Dva milijuna kilometara imam u rukama, a nikad nisam doživio nesreću upravo jer pazim i poštujem prometna pravila – dodao je bivši nogometni izbornik.

Osim na zagrebačkim prometnicama, akcija se provodila diljem Hrvatske, zbog dodatnog pozivanja vozača na oprezniju vožnju tijekom blagdana, koji osim mnogo ukusne hrane sa sobom nose i poneko alkoholno piće.

– Savjet je svim vozačima da blagdane dočekaju onako kako treba odnosno da ne stvaraju nepotrebne probleme. Prometni propisi su tu da se poštuju, tu prvenstveno mislim na brzinu. Znamo da je u ovo doba godine pojačano konzumiranje alkohola, dakle neka ne voze kada konzumiraju alkohol. Nama nije cilj kazniti vozače već želimo podići razinu stanja sigurnosti na nivo koji bi mi željeli – zaključio je Mataija.

Kako bi u tome uspjeli potrebna je odgovornost vozača. Zato poslušajte savjete policije, da u vrijeme blagdanskog veselja do tragičnih nesreća ne bi došlo.