Polaganje vijenca i paljenje svijeća povodom Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

Povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije kod spomen-obilježja na rijeci Kupe delegacija Zagrebačke županije na čelu sa zamjenikom župana Ervinom Kolarecom odala je počast polaganjem vijenca te paljenjem svijeća poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije.

U prigodi Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županija našli smo se u Pokupskom na mostu na rijeci Kupi kako bi odali počast onim ljudima koji su dali ono najvrijednije za našu domovinu Hrvatsku, a to je svoj život. Upravo hrvatski branitelji najzaslužniji su što danas živimo u samostalnoj i slobodnoj Republici Hrvatskoj, a također želim najaviti da će centralna proslava Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održati 1. srpnja u Gradu Sveti Ivan Zelina – izjavio je Ervin Kolarec.

99 700 branitelja s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a samo s područja županije riječ je bila o 29 400 osoba, sudjelovalo je u obrani Hrvatske domovine.

S obzirom na veliki broj branitelja s područja Zagreba i Zagrebačke županije, Zagrebačka županija kroz svoje brojne programe brine o našim braniteljima.

Godine su nas stigle, bolesti su nas stigle, tako da kroz programe za branitelje Zagrebačka županija stvarno ima sluha. Poznato je lječilište Naftalan u kojem se svake godine osigurava liječenje, tu se pomalo priključuju i veteranski centri i tako dalje, tako da se zaista trude da se za nas branitelje nađe neki modus. Zagrebačkoj županiji treba zahvaliti – istaknuo je Miljenko Komes, predsjednik Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje.

Odlukom Županijske skupštine Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije obilježava se 27. lipnja