Pola godine vladavine – Tomašević se pohvalio bržom obnovom i većim sredstvima

Tomislav Tomašević izdvaja najveće uspjehe koje je platforma Možemo donijela Zagrebu u proteklih pola godine

FOTO: Ivan Novosel

Gradonačelnik Tomislav Tomašević djeluje kao glavna osoba u Gradu Zagrebu pola godine. Na svom je službenom Facebook profilu objavio vijest o obnovi obrazovnih ustanova i povećanju novaca koji je uložen u te projekte.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“U roku od 6 mjeseci od primopredaje vlasti u Zagrebu podigli smo vrijednost projekata obnove škola, vrtića i učeničkih domova prijavljenih na Fond solidarnosti EU – s 36 milijuna kuna na 677 milijuna – a u pripremi je još 235 milijuna vrijednih projekata obnove obrazovne infrastrukture.

Odlučili smo se za model u kojem radovi kreću prije ugovaranja, pri čemu inicijalno u obnovu ulažemo gradska sredstva, a po ugovaranju se sredstva Gradu refundiraju iz Fonda, kako ne bi čekali s radovima i riskirali da se ne odrade u roku i da se sredstva ne iskoriste.

Takav pristup nam je omogućio bržu obnovu i činjenicu da je do sada Gradu fakturirano 318 milijuna kuna vrijednosti izvršenih radova od čega je Grad predfinancirao 269 milijuna kuna za isplatu navedenih faktura. Po izvršenim i plaćenim radovima troškovi se prijavljuju za Fond solidarnosti i refundiraju Gradu.

Upravo nam je obnova obrazovne infrastrukture prioritet i zato smo se odlučili za model refundiranja sredstava po izvedbi radova jer samo na taj način možemo ubrzati obnovu i maksimalno iskoristiti dostupna sredstva iz Fonda solidarnosti.”

Izvor: Facebook Tomislav Tomašević