Pokrenuta inicijativa bolje regulacije sestrinstva u području anestezije

"Medicinske sestre anestezije, ali i djelatnosti intenzivne skrbi i transfuzije moraju imati regulirani status kroz specijalističko obrazovanje na diplomskoj razini", poručio je Adriano Friganović.

FOTO: Pixabay

Međunarodna federacija medicinskih sestara na anesteziji u suradnji s Europskom organizacijom sestara specijalista i 18 društava pokrenula je inicijativu bolje regulacije sestrinstva u području anestezije, priopćeno je u utorak.

Ovo će pismo dobiti svi ministri zdravstva država Europske unije te ostale relevantne institucije i predstavnici medija.

“Hrvatsko društvo medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije (HDMSARIST) koje je jedan od potpisnika ove inicijative je stajališta kako medicinske sestre anestezije, ali i djelatnosti intenzivne skrbi i transfuzije moraju imati regulirani status kroz specijalističko obrazovanje na diplomskoj razini. U tom smislu smo poduzeli izradu specijalističkog diplomskog stručnog studija. Kao predsjednik Europske organizacije sestara specijalista vjerujem kako će resorne institucije prepoznati važnost obrazovanja medicinskih sestara  te razvoja specijalističkih programa na diplomskoj razini”, poručio je Adriano Friganović.