Pokazne vježbe u Zagrebu

Građani nemaju razloga za zabrinutost jer će se vježba održati u kontroliranim uvjetima i prostoru te ne postoji opasnost za slučajne prolaznike ili osobe koje žive u blizini

Ilustracija

U kompleksu tvrtke Pliva Hrvatska d.o.o. u Zagrebu, Prilaz baruna Filipovića održat će se međuresorna pokazna vježba „TIM 1836 – 2018“, u četvrtak, 12. travnja od 11 do 13 sati.

Nositelj vježbe je MUP RH – Ravnateljstvo policije, a cilj je prikazati zajedničku sposobnost snaga Hrvatske policije, Hrvatske kopnene vojske, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Vatrogasne postrojbe tvrtke Pliva Hrvatska d.o.o. u slučaju sigurnosnog događaja koji za posljedicu može imati ili ima otpuštanje Toksičnih Industrijskih Materijala (TIM).

Obavještavamo građane koji žive ili se zateknu u blizini mjesta izvođenja vježbe da mogu očekivati prisutnost većeg broja interventnih vozila pod svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, a tijekom provedbe vježbe koristit će se zvučni i vizualni efekti kao što je efekt eksplozije, djelomična zadimljenost prostora vježbe i slično.

Građani nemaju razloga za zabrinutost jer će se vježba održati u kontroliranim uvjetima i prostoru te ne postoji opasnost za slučajne prolaznike ili osobe koje žive u blizini.