Počinje Svjetsko prvenstvo u reliju: U Zagreb stiže više od 200 stranih novinara, prijenos u 150 zemalja diljem svijeta

Zbog trenutne pandemije i sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o nužnim epidemiološkim mjerama, ulaznice za gledatelje nisu u prodaji.

FOTO: Mario Pavlović

Zagreb je spreman na doček svjetske reli elite koja stiže na treću etapu Svjetskog prvenstva u reliju (WRC), stoji u priopćenju za medije koje prenosimo u cijelosti.

Uz vozače, ekipe i prateće osoblje u Hrvatsku stiže više od 200 stranih novinara i snimatelja, što je najveći broj svjetskih medija koji je prisutan na nekoj sportskoj manifestaciji u Hrvatskoj.

WRC iz Hrvatske prenosit će se live u više od 150 zemalja širom svijeta. Sportski spektakl dostupan je i gledateljima u Hrvatskoj na domaćim TV kanalima – u programu Hrvatske radiotelevizije i Arena Sporta, kao i preko WRC+ servisa.

Na Zagrebačkom velesajmu izgrađen je veliki servisni park u kojem oko 1.200 ljudi radi na pripremi vozila i vozača. U servisnom parku vrijede vrlo strogi COVID protokoli koji su razvijeni u skladu s FIA ‘Return to Motor Sport Guidelines’ i hrvatskim epidemiološkim standardima te osiguravaju maksimalnu sigurnost vozača i pratećeg osoblja.

Zbog trenutne pandemije i sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o nužnim epidemiološkim mjerama, ulaznice za gledatelje nisu u prodaji. Organizatori pozivaju da se svjetsko natjecanje WRC Croatia Rally 2021 prati putem malih ekrana na HTV 2 prema sljedećem rasporedu:

Četvrtak, 22. travnja: Prijenos svečanog otvorenja od 18:50 do 20:10 sati;
● Petak, 23. travnja: U večernjem programu emitirat će se najzanimljiviji dnevni isječci utrke;
● Subota, 24. travnja: Prijenos dva brzinska ispita uživo;
● Nedjelja, 25. travnja: Prijenos uživo jednog brzinskog ispita Power Stage i svečanosti proglašenja pobjednika.

Osim HTV2, natjecanje će svaki dan uživo prenositi Arena Sport i WRC+.

Live prijenos svih etapa moguće je gledati na: https://www.wrc.com/en/news/2021/wrcplus/live-stream-schedule-croatia-rally/.