Počelo produljenje ZET-ovih učeničkih i studentskih karata

Učenički statusi od prošle školske godine vrijede do 30. rujna, a studentski do 31. listopada, a daljnje produljenje profila preduvjet je za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona

Foto: Sarah Srdar Žiljak

Zagrebački električni tramvaj, od ponedjeljka, 21. kolovoza, započet će s procedurom produljenja postojećih ili izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2017./2018.

Učenici i studenti koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički, odnosno studentski status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a ili na kioscima Tiska i iNovina.

Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

Prateći suvremene modele poslovanja, a s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda, ZET je i ove godine, omogućio znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz!

Tako je produljenje profila na pretplatnim kartama,  zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija.

Međutim, ukoliko se netko od korisnika ne nalazi u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje profila postojećih pretplatnih karata, potrebno je dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac Zahtjeva.

Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u gradskim poglavarstvima.Napominjemo, kako su učenici i studenti s prebivalištem na području gradova Velika Gorica i Zaprešić, za prvu godinu škole ili fakulteta obvezni radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi Grada.

Učenici s prebivalištem na području općina Stupnik i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine u kojoj imaju prebivalište.

Redoviti studenti s prebivalištem na području općina Stupnik, Bistra i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine u kojoj imaju prebivalište.

Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine, s područja Velike Gorice i Zaprešića, za produljenje profila ne trebaju ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već mogu obaviti potrebno ažuriranje podataka na postojećoj pretplatnoj karti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina, ukoliko se nalaze u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.

Učenički statusi od prošle školske godine vrijede do 30. rujna, a studentski do 31. listopada, a daljnje produljenje profila preduvjet je za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona.