Počela sezona kupanja na Jarunu i Bundeku: Otvoreno je svih osam plaža

Tijekom sezone na kupalištima će biti organizirano dežurstvo liječnika dok će za sigurnost građana na zagrebačkim plažama svakodnevno brinuti 30 spasilaca

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 1. lipnja, počela je sezona kupanja na jezerima Jarun i Bundek koja će trajati do 15. rujna, a za kupanje su otvorene sve plaže (tri plaže na Bundeku i pet na Jarunu). Svih pet jarunskih plaža i ove se godine može pohvaliti Plavom zastavom.

Tijekom sezone na kupalištima će biti organizirano dežurstvo liječnika dok će za sigurnost građana na zagrebačkim plažama svakodnevno brinuti 30 spasilaca svakog dana od 10:00 do 20:00 sati što je i službeno radno vrijeme kupališta.

Uoči početka sezone odrađeni su i pripremni radovi, pa je na dio plaža navezen novi sloj šljunka te je obavljeno ručno plijevljenje korova bez upotrebe herbicida i čišćenje plaža od sitnog otpada i biljnog materijala. Uz plaže, otvoreni su vanjski sanitarni čvorovi s tuševima i fontanama s pitkom vodom.

Ispitivanje kakvoće vode provodi Gradski ured za zdravstvo i NZJZ “dr. Andrija Štampar”, a rezultati ispitivanja bit će dostupni na informativnim ormarićima uz plaže, na web stranici www.sportskiobjekti.hr, te na stranicama Grada Zagreba i Zavoda “dr. Andrija Štampar”.