Planinske panorame povodom Dana planete Zemlje

Autor:: Vrbovec.hr 4/22/2010 9:55

U povodu Dana planete Zemlja, u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec postavljena je izložba fotografija ”Planinske panorame” Dubravka Stipančeka.

-.-Vrbovec.hr-.-Autor izložbe se dvadesetak godina aktivno bavi planinarenjem i fotografijom. Omiljeni motivi su mu flora, fauna i pejzaž. Fofografije Dubravka Stipančeka možete pogledati na http://picasaweb.google.com/d.stipancek.

Izložba je svečano otvorena u utorak, 20. travnja 2010. godine. Na početku je nazočne pozdravila Sanja Prijatelj, ravnateljica POU Vrbovec.

‘Na fotkama nemirni duh Dubravka Stipaničeka’

Autora izložbe i fotografije koje je izložio predstavio je njegov prijatelj, također zaljubljenik u planinarstvo i fotografiju Željko Gubijan.

On je ispričao zanimljivu priču o prvom planinarskom izletu na kojem je bio sa Dubravkom na Triglavu pred dvadesetak godina. Istaknuo je kako se na fotografijama prepoznaje nemirni duh Dubravka Stipančeka.

Gubijan je rekao kako je i ova izložba prigoda da se predstavi Planinarsko društvo Vrbovec koje samozatajno djeluje već trideset pet godina. Posebno je pozdravio prijatelje planinare koji su na ovu izložbu došli iz Zagreba i Bjelovara te gospodina Jadranka Mijalića, koji je bio inicijator osnutka Planinarskog društva Vrbovec 1975. godine.

Nazočnima se obratio i sam autor izloženih fotografija Dubravko Stipanček. Zahvalio je svima koji su pridonijeli realizaciji ove izložbe i istaknuo je kako mu je posebno drago da je izložba otvorena u povodu Dana planeta Zemlja.

-.-Vrbovec.hr-.-Izložba otvorena do 21. svibnja 

Stipanček je svoj kratki govor završio nadom kako će ove fotografije možda potaknuti ljude koje će ih gledati, posebno mlade, da češće odlaze na izlete u prirodu.

U ime Grada Vrbovca, izložbu je otvorio Tomislav Pisačić, pročelnik za društvene djelatnosti, zahvalivši autoru na ovim prekrasnim fotografijama.

Otvaranje izložbe vodio je Želimir Štefanović, a za glazbeni ugođaj pobrinuli su se Tomislav Ružak, Viktorija Vidović, Ivona Prša i Patricija Jezerčić, učenici Osnovne glazbene škole Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Izložba se može razgledati do 21. svibnja 2010. godine.