Planinarska kuća na Kladeščici daje se u zakup

Autor:: Vesna Milkić 4/28/2010 19:27

Još se nije dobro slegla prašina koja se krajem prošle godine podigla u Zelini nakon što je Gradom počela kružiti priča kako je Planinarski dom na Kladeščici zapravo dospio u privatne ruke.

Kojekakve priče dovele su do toga da se o vlasništvu nad Planinarskim domom raspravljalo i na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća. Da podsjetimo, Krešimir Belošić iz SDP-a tad je predočio izvadak iz zemljišnih knjiga iz kojeg je vidljivo da je kao vlasnik upisano Planinarsko društvo ‘Zelina’, ali i da na čestici postoji ‘pravo zaloga za iznos tražbine u visini procijenjene vrijednosti građevinskih radova, a što iznosi 200.000,00 kuna, a sve do završetka radova na izgradnji planinarskog doma i utvrđenja udjela svakog ortaka u imovini ortakluka…’, a sve to na temelju ugovora o ortakluku od 08.03.1995. godine.

O čemu se zapravo radi pokušali smo doznati od predsjednika Planinarskog društva, ali on je i nakon nekoliko pokušaja ostao nedostupan. Bilo kako bilo, činjenica je da se sad taj isti planinarski dom, koji se gradio od 1995. za potrebe članova Planinarskog društva ‘Zelina’, čija je površina 180 kvadratnih metara, a izgrađen je na površini od 2878 kvadratnih metara, daje u zakup kao i pripadajuće zemljište.

Početna cijena zakupa iznosi 500,00 kuna mjesečno, rok zakupa je 4 godine, a natječaj je otvoren do 31.05. 2010. Nikome zapravo nije jasno što se tim zakupom sada želi postići. Da li Planinarsko društvo više ne postoji pa im nije potreban dom, ili je opća kriza i nestašica dovela do toga da se čak i prostorije udruga moraju iznajmljivati da bi se namaknula sredstva za financiranje i održavanje udruge, ili je možda nešto treće u pitanju? Odgovore na ova a i neka druga pitanja o ovoj temi pokušat ćemo saznati kroz nekoliko dana.