PLANINARENJE: HORVATOV POHOD

Trasa pohoda je markirana planinarska staza br. 58 koja iz Sesveta ide šumom Divjača i dalje uz sela sesvetskog podsljemenskog područja do završnog, malo strmijeg planinarskog uspona do doma na Lipi

Press materijal

Planinarsko društvo “Lipa” u nedjelju, 13. siječnja organizira HORVATOV POHOD, tradicionalni zimski planinarski pohod s hodanjem od središta Sesveta do planinarskog doma na Lipi. To je prvo veće druženje planinara u novoj godini na istočnom dijelu Medvednice. Ovaj se pohod održava po 17. puta. Okupljanje na početnoj točki kod spomenika Hrvatskim braniteljima na raskrižju Zagrebačke i Bistričke ulice u Sesvetama je do 8.30 sati. Oni koji dolaze iz grada, do Sesveta mogu stići za desetak minuta ZET-ovim autobusom linije 212 koji s terminala Dubec polazi u 7.30, 7.50 i 8.10 sati. Do Dupca voze tramvaji broj 4, 7 i 11. Do Sesveta se može doći i vlakom s Glavnog kolodvora za 15 minuta. Vlak polazi u 7.40 i 8.05 sati.

Press materijal
Press materijal

Trasa pohoda je markirana planinarska staza br. 58 koja iz Sesveta ide šumom Divjača i dalje uz sela sesvetskog podsljemenskog područja do završnog, malo strmijeg planinarskog uspona do doma na Lipi. Za to pješačenje je potrebno oko 4 do 5 sati ovisno o uvjetima na stazi. Na početku zadnje trećine puta, u kući prijatelja „Lipe“ Peje, sve sudionike čeka besplatna okrjepa: čaj, kuhano vino, kolači … pri čemu će organizator rado zaprimiti dobrovoljni prilog. U planinarskom domu domari pak nude već uobičajena planinarska jela.

Nakon višesatnog hodanja nagrada će biti duhovna okrjepa koju će podariti vlč. Filip Lucić, župnik iz Vugrovca, služeći sv. misu u kapeli Hrvatskih mučenika s početkom u 14.00 sati.

 

Press materijal