Pero Kvesić recitirao pjesme u bivšem gay klubu

I uz mikrofon jedva je nadglasavao publiku

Autori: Mustafa Topčagić, Marija Pajić 3/4/2010 9:04

FAMA-.--.-Nakon čitanja zasvirao je drombuljeKnjiževnik Pero Kvesić, koji je nedavno promovirao zbirku priča ‘Vrijeme rata i razonode’, nastavlja komunicirati sa svojim čitateljima i štovateljima.

Tako je u jazz klubu Bacchus na Tomislavcu, nekad popularnom okupljalištu gay populacije, održao večer ‘Poezije naglas’, čitajući svoje pjesme. Publika je, međutim,  bila vrlo šarolika. Neki su došli jer su bili pozvani, a većina ih je ipak samo usput svratila na piće, pa baš i nije vladao ugođaj kao na nekoj pravoj večeri poezije.

Dok je Pero K. u mikrofon govorio stihove, čuo se priličan žamor koji su stvarali nezainteresirani posjetitelji Bacchusa. No, on se nije dao smesti, nego je nastavio čitati, izmamljujući povremene aplauze najodanijih poklonika. Pred kraj, zasvirao je i na svome omiljenom instrumentu – drombuljama.

Perina, a vjerojatno i nečija druga poezija, ipak zaslužuje da se čuje na nekom mjestu gdje će lakše doprijeti do onih kojima je namijenjena. A čini se da to nije, inače lijepo uređeni, klub Bacchus.