Pero Kovačević nije dobio poziv na sjednicu Vijeća

Autor:: Tanja Molvarec 3/31/2010 18:39

-.-Kristian Kunstek-.-Deveta sjednica Vijeća gradske četvrti Trnje i prije samog početka bila je burna pogotovo kada je vjećnik Krešimir Končić najavio da bojkotira sjednicu.

Nezadovoljan zbog toga što se za gradsku četvrt Trnje ne izdvaja dovoljno novaca ali i zbog, prema njemu, nekorektnog odgovora u vezi poslovnog prostora Kruge o kojem je zagrebancija.com ranije pisala, a za koji se krivnja prebacuje na Vijeće, Končić je odlučio napustiti prostor u kojem se trebala održati sjednica.

– Najmanje se izdvaja za četvrt Kruge u kojem su i najvažnije zgrade gradskih i lokalnih vlasti i neke značajne institucije. To je sramotno. Ogorčen sam i odgovorom vezano uz poslovni prostor Kruge jer se praktički Vijeće optužuje da smo nešto krivo napravili. Netko od nas radi majmune- kazao je Končić.

Končić je dodao da neće prisustvovati sjednici jer vjećnik Pero Kovačević nije čak ni dobio poziv na sjednicu. U Vijeću tvrde da je Kovačeviću poslana poštom pozivnica sa svim potrebnim materijalima, ali da se moglo desiti da se ipak zagubila.

– Primio sam poziv predsjednika Ivana Bare da dođem na sjednicu na što sam ja u čudu odgovorio da nisam dobio poziv. Bez poziva se zasigurno ne mogu kvalitetno pripremiti za sjednicu pa me nemalo iznenadilo to što poziv nisam dobio- kazao je Kovačević.

Kasnije se ispostavilo da Končićevo bojkotiranje sjednice nije bilo potrebno jer sjednica Vijeća nije bila ni održana zbog toga što nije bio prisutan dovoljan broj vjećnika. Naime, za kvorum treba biti osam vjećnika prisutno, a danas ih je stiglo samo šest.