Percepcija i online prisutnost kao jedni od najvećih PR trendova današnjice

Digitalni marketing danas omogućava osobniji pristup branda publici

Ove godine, više nego ikad, percepcija i online prisutnost veoma su važne za svaki biznis, a kako se svi poslovanjem prilagođavamo novim uvjetima, bitno je uspješno održati imidž brenda i proizvoda i prilagoditi ga sljedećem desetljeću.

“Istraživanje iz 2021.godine pokazuje kako je povjerenje u institucije, politiku i privatne korporacije na najnižem stupnju. Trenutno živimo u ekonomiji pažnje i stoga mislim da je ispravan put ali i prvi korak za ići naprijed u komunikaciji građenje povjerenja u istoj”, napominje stručnjak za odnose s javnošću Maro Alavanja. Digitalni mediji i online marketing nisu samo odlična platforma za doseg ogromnog broja korisnika u svako doba dana, oni pružaju i detaljan uvid u ponašanja i preferencije korisnika te olakšavaju biznisima prilagodbu načina poslovanja za ostvarenje što boljih prihoda.

Ukoliko brand ne dostavlja svoje obećanje svaki dan na bilo koji način, na prvom ozbiljnom zavoju očekuju ga ozbiljni problemi. Danas živimo u svijetu u kojem jedan Facebook status može naštetiti mukotrpno građenoj reputaciji kako veće kompanije, tako i do samog pojedinca” ,ističe Alavanja.

Osim detaljnog uvida u ponašanje korisnika, novi digitalni trendovi i navike korisnika, omogućavaju osobniji pristup i interakciju s postojećim i potencijalnim potrošačima, čime ih se tretira više kao ljudska bića nego ikad prije. No, u jednome se slažemo, današnje trendove ne možemo uspoređivati sa onima prije 20ak godina, vremena se mijenjaju pa tako i popularnost načina promocije.