PechaKucha Zagreb u Haiti šalje 27 tisuća kuna

Autor:: Maja Gujinović 2/21/2010 14:43

-.-PechaKucha Zagreb-.-London, Oslo, Den Haag, Malaga i Paris te još 34 grada, zajedno s Zagrebom, sinoć su simultano udružili svoje kreativne snage za pomoć Haitiju.

Globalna akcija PechaKucha Night Haiti koja se održavala u 70 gradova tokom jučerašnjeg dana, u zagrebačkoj je verziji napunila predvorje MSU-a te sakupila 27 tisuća kuna.

Donacije koje su sakupljene tijekom noći namijenjen su organizaciji Arrchitecture for Humanity koja obnavlja Haiti.

Jedinstvene prezentacije kreativaca, koje se održavaju po peti put u Hrvatskoj, sinoć nasmijale su, educirale, zaintrigirale, a neke i zamorile gledatelje, kojih ipak nikada ne manjka.

Najveći pljesak među 12 kreativaca koji su imali po šest minuta za predstavljanje pobrao je originalni Davor Martinović Mrle, basiste grupe Let 3.

-.-PechaKucha Zagreb-.-Predavanje, točnije performans, o eko seksu, u kojem je uspio spomenuti sve od festivala Hartera, na kojem svake godine uređuje prostore do stava prema Crkvi, završio je, tipično za Let 3, kostimom s velikim penisom iz kojeg je izletjela golubica i okretanjem stražnjice prema publici.

Osim njega, na pozornici su se i izmijenili poznati konceptualni umjetnik Braco Dimitrijević, koji je samo zbog PechaKuche doletio iz Pariza, Borut Šeparović čiji Montažstroj ove godine slavi 20 godina, modni duo I-gle, kustoski duo Ivana Bago i Antonija Majača, umjetnici Marko Tadić, Ana Hušman i Tomislav Torjanac.

Za atmosferu nakon prezentacija i zabavu koja je trajala do ponoći bili su zaduženi DJ-i Itch i Funk Guru te VJ ce60.

>>> POGLEDAJTE KAKO JE BILO SINOĆ U MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI