Milan Bandić: ‘Gradit ćemo park na Savici jer više nema prosvjednika, a i poslovna zgrada u Sigetu niče ako je sve transparetno!’

Milan Bandić poručuje stanovnicima Sigeta: 'Ako je sve transparentno, zgrada će se graditi, ako nije, neće! Uvijek je netko za, a netko protiv!'

Zagrebački je Siget u problemima sličnim onima s kakvima se još nedavno suočavala Savica. Naime, između ulice Siget i Froudeove ulice namjerava se izgraditi poslovna zgrada visine do devet etaža. Stanovnici su iz toga razloga pokrenuli peticiju jer kako kažu, dosta im je betonizacije zelenih površina u Novom Zagrebu. Cijelu je situaciju komentirao i čelnik metropole Milan Bandić.

– Uvijek je netko za, a netko protiv. I na Savici su bili protiv parka, a sad mi pišu i mole da ga napravimo. Izbori su prošli, bit će sve manje prosvjeda i sve manje balvan revolucija. Ti koji su to radili tamo, više ih nema i sad ćemo napraviti park. Poručujem stanovnicima Sigeta, ukoliko je poštivana procedura, zakonski propisi i ako je sve transparentno, ljudi će graditi, a ako nije, neće graditi – kazao je Bandić.

Peticija protiv poslovnog kompleksa urudžbirana je zajedno s peticijom za izmještanje utrke Brzi i žestoki, odaziv je, organizatori tvrde, velik i u vrlo kratkom vremenu prikupili su dosta potpisa.