Palushaj zatražio odlazak iz Medveščaka

Autor: Ivana Šimac 11/21/2014 19:58

U napad Medvjeda uskače novi iskusni kanadski igrač Krys Kolanos koji se dobro snalazi kako na centru tako i na krilu, a iz kluba, na svoju zamolbu, odlazi mladi napadač Aaron Palushaj.

Godine 2000. Kolanos je na NHL draftu bio 19. izbor od strane Arizona Coyotesa s kojima je i počeo profesionalnu karijeru 2001./2002. Premijerne sezone u NHL za Coyotese je u 59 utakmica postigao 22 boda (11 golova, 11 asistencije). Tijekom svoje 12-godišnje karijere osim za Arizonu igrao je i za NHL klubove Edmonton Oilerse, Minnesotu Wild te Calgary Flamese, a sveukupno je odigrao 151 utakmicu u NHL-u s učinkom 20 golova i 22 asistencije.

– Kolanos je veliki igrač (191 cm op.a.) s odličnim klizačkim sposobnostima. U posljednjih 107 AHL utakmica upisao je 111 bodova, a uz to ima i 150 odigranih NHL utakmica. Prošle sezone je igrao za Torpedo tako da mu je KHL dobro poznat i vjerujemo da će biti dobra zamjena za Palushaja – rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Uz NHL, Kolanos imam i AHL iskustvo (362 susreta, 329 bodova) koje je gradio u Springfield Falconsima, San Antonio Rampageu, Lowell Lock Monstersima, Wilkes-Barre Scranton Penguinsima, Grand Rapids Griffinsima, Quad City Flamesima, Houston Aerosima, Adirondack Phantomsima i Abbotsford Heatu. No, nisu mu strane ni europske lige ni europski hokej, kao ni Kontinentalna hokejska liga. Naime, 2004./2005. sezone za vrijeme NHL lockouta odigrao je 15 utakmica u finskoj Liigi za Bluese te 7 za njemačkog prvoligaša Krefeld Pinguine. Sezone 2006./2007. ponovo se našao preko bare, kod švicarskih prvoligaša Langnaua i Zuga, a tada je nastupio I na Spengler kupu s Teamom Canada. Prošle sezone odigrao je osam utakmice za Torpedo iz Nižnjeg Novogoroda.

Kolanos je 2003. godine debitirao za kanadsku reprezentaciju s kojom je tada osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu Elitne divizije.

Mladi napadač Aaron Palushaj napušta KHL Medveščak Zagreb. Palushaj je odlučio iskoristiti mogućnost raskida ugovora s Medveščakom i prihvatiti ponudu novog KHL kluba.

– Palushaj je imao ugovor koji mu dopušta da ode u drugi KHL klub za bolju cijenu te je odlučio iskoristiti tu opciju. Cijenimo što je došao u naš klub i profesionalno odradio svoj posao. Palushaj je za Medveščak postigao tri pogotka, i to sva tri na powerplayu, te 12 bodova u 25 utakmica – rekao je Fox.

Palushaj se Medvjedima pridružio ove sezone sredinom rujna i bila mu je ovo debitantska sezona u KHL-u. U plavom dresu odigrao je 25 KHL utakmica te upisao tri gola i devet asistencija.

– Palushaj na svoju zamolbu, a uz suglasnost kluba, odlazi iz Medveščaka odmah. Igrač odlazi iz kluba u skladu i uz poštovanje ugovornih stavki na obostrano zadovoljstvo. Klub zahvaljuje igraču na suradnji i želi mu uspješan nastavak profesionalne karijere – izjavio je Medveščakov direktor odnosa s javnošću i medijima Ranko Vučinić.