Otvorenje igrališta na Bijeniku

Stanovnici Bijenika nakon dugih godina čekanja napokon su dobili igralište za mali nogomet i dva košarkaška terena. Inače na ovom području živi oko 700 djece u dobi do 14 godina pa je potreba za igralištem time veća, a na samom otvorenju bio je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba:”Otvaramo obnovljeno igralište na adresi Bijenik 162, na zemljištu DVDa Bijenik, u sklopu vijeća gradske četvrti Črnomerec, koja je investitor, uloženo je 90.000 eura u njegovo preuređenje. “

Zamjenik je  i sam svjestan koliko dugo su stanovnici čekali na ovo igralište. Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba:”Čekaju ga dugo, kada smo preuzeli upravu mi smo zatekli ovo igralište raskopano, dakle nije bilo upotrebljivo i vijeće gradske četvrti je to odmah uvrstilo svoj plan komunalnih aktivnosti i iskorstilo novac za njegovo uređenje. “

Igralište je potrebno dovršiti još samo sitnim detaljima i jedino što onda preostaje je to da se djeca igraju i rekreiraju.

Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba : “Ovo je jako bitno jer stalno govorimo o tom konceptu “15 minutnog grada”, da svako naselje u ovom gradu ima sve dostupno za svakodnevni život. To je ovdje teže ostvariti nego u ostalim dijelovima grada budući da se ovdje obronci i ulice  protežu, dakle grad se dosta ovdje raspršio, ali tim više moramo raditi na ovakvoj infrastrukturi.”

Roditelji ne kriju zadovoljstvo jer najbliža igrališta prilično su udaljena, a nalaze se na Šestinama i u Mikulićima. Kažu kako će igralište sigurno biti maksimalno iskorišteno tim više što se na tom području gradi sve više stambenih objekata i ima puno mladih obitelji s djecom.