Otvorena novouređena Jedinica intenzivnog liječenja

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je otvorio novouređenu Jedinicu intenzivnog liječenja u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Rockefellerovoj 3

Uređeni dio Jedinice intenzivnog liječenja proteže se na više od 300 kvadrata s vrijednosti od milijun i pol tisuća kuna, a uključuje jedinice za liječenje akutnih plućnih bolesnika, jedinice za neinvazivnu mehaničku ventilaciju te jedinice za trajnu mehaničku potporu ventilaciji.

– Intenzivna ima ukupno 11 kreveta, od čega 6 pripada Jedinici za trajnu mehaničku ventilaciju, a ostalih 5 akutnom dijelu. U novouređenom dijelu postoji jedan dio za izolaciju. U bolnici postoji nekoliko odjela i velika poliklinika. Jedan od odjela je i odjel za palijativnu medicinu na kojem se intenzivno radi na proširenju i standardima kvalitete palijativne medicine na sekundarnoj i tercijalnoj razini u zadnjih godinu dana upravo u ovoj bolnici – rekao je ravnatelj Specijalne bolnice za plućne bolesti Marinko Artuković.

Vrlo emotivan bio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je obećao pomoć.

– Ja vam mogu na Veliki petak ovdje prisegnuti da ćemo za godinu dana dići ovo i napraviti ovdje da svi iz Zagreba, pa i Hrvatske koji imaju potrebe za ovakvim načinom lječenja dođu ovdje ili ćemo u nekom drugom dijelu grada to napraviti. Razgovaramo sa svije institucije da uzmemo prostor i to napravimo – izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Jedinica intenzivnog liječenja u Rockfellerovoj zasigurno će doprijenijeti unaprijeđenju kvalitete zdravstvene zaštite, ali i zaštite svih bolesnika koji su prikovani uz svoje respiratore. Obitelji su zahvalne cijelom sustavu da se ulaže upravo u ovaj segment koji nije profitabilan, ali je neophodan.