OTVOREN II. ZAGREB FORUM

Organizirao ga je Centar za međunarodne studije zajedno je s partnerima pod glavnim pokroviteljstvom Grada Zagreba

U prostorijama Libertas međunarodnog sveučilišta u Zagrebu okupili su se vrhunski stručnjaci iz područja međunarodnih odnosa i diplomacije iz cijeloga svijeta te raspravljali o postizanju sigurnosti i stabilnosti na području Jugistočne Europe, posebno odnosa Rusije i Zapada.

Tako je otvoren II. Zagreb forum, međunarodna konferencija, s glavnom temom Rusija i euroatlantske integracije.

– Ovo je jedna prilika da se uspostavi dijalog i da se razgovara o otvorenim pitanjima na jedan civilizirani način. To je danas mislim potrebnije nego ikada i upravo u vrijeme kada je manje tih kontakata, svaki kontakt, koji je postavljen u obliku dijaloga je vrlo dobar i koristan – istaknuo je organizator Međunarodne znanstvene konferencije Zagreb forum II, Radovan Vukadinović.

Konferencija je bila podijeljena u dva panela, a smatraju kako će od sada postati i tradicionalna konferencija.

– Nadamo se da će biti konferencija koja će uvijek aktualizirati političke perspektive iz jednog novog kuta, znanstvenog, stručnog, ali isto tako biti na neki način podrška u našim svakodnevnim komunikacijama i razvoju naših odnosa – poručila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević.

Zagreb forum II. organizirao je Centar za međunarodne studije zajedno je s partnerima pod glavnim pokroviteljstvom Grada Zagreba.