OŠ Jabukovac dobiva osam učionica i novu dvoranu

Autor:

Jelena Đukanović

7/10/2015 16:34

Na inicijativu građana, gradonačelnik Milan Bandić obišao je Osnovnu školu Jabukovac kako bi sa ravnateljem Darkom Benčićem dogovorio radove dogradnje učionica i sportske dvorane.

– Trenutno nemamo kapaciteta za jednosmjenski rad. Dvorana se planira rušiti jer je kao montažni objekt izgrađena još u prošlom stoljeću. U najtežem su stanju upravo prostori škola – rekao je Darko Benčić, ravnatelj OŠ Jabukovac.

U istočnom krilu škole dogradit će se osam učionica i jedna potpuno nova dvorana. Osnovnu školu Jabukovac trenutno polazi 250 učenika.

Vijeće Gradske četvrti uredilo je igralište iz Plana malih komunalnih akcija

– Kad nam se obraćaju škole, pokušavamo kroz resorni gradski ured dogovoriti da se njihovo uređenje uvrsti u program kapitalnih investicija i da se obnove. Kao Vijeće možemo izvoditi male komunalne akcije, tako da smo ovoj školi izgradili igralište. Ako će biti potrebne još neke slične akcije, rado ćemo ih odraditi – izjavio je Luka Šimurina, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak.

Ova škola jedan je od trenutno nakritičnijih primjera zapuštenosti školskih objekata. Škola je još 1967. godine građena azbestom koji se zbog svojih štetnih učinaka više ne koristi u gradnji. Gradonačelnik Milan Bandić je pozitivno zaključio cijeli obilazak najavivši završetak radova do početka 2017. godine.